Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Και ολοκληρώνω την παρουσίαση της έρευνάς μου για τις Σέρρες και τους Σερραίους κατά το 19ο αιώνα και τις τέσσερις πρώτες δεκαετίες του 20ου (κυρίως -αλλά όχι αποκλειστικά- σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων εφημερίδων) παραθέτοντας αναλυτικά τις πηγές, στις οποίες βασίστηκε η έρευνα αυτή, αφού πρώτα συνοψίζω τα περιεχόμενα των οκτώ τόμων. Φυσικά, αν κάποιος επιθυμεί να έχει μια πιο σφαιρική εικόνα για την ιστορική πορεία στην περιοχή των Σερρών, πρέπει να ανατρέξει και σε άλλες πηγές (βιβλία, άρθρα, ιστοσελίδες), που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Ενδεικτικά, πλούσια είναι η συλλογή ιστορικών βιβλίων στα ράφια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης των Σερρών ή της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. (Εταιρία Μελέτης & Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών), πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αρχιτεκτονική μπορεί να αναζητήσει κανείς στην πλούσια αρθρογραφία της Λίλας Θεοδωρίδου, καθηγήτριας στο τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του Τ.Ε.Ι. Σερρών, στη διεύθυνση http://teachers.cm.ihu.gr/theod/pubs.htm, ενδιαφέροντα άρθρα φιλοξενούν στις σελίδες τους αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι ή κοινότητες του νομού κλπ.

Όσον όμως αφορά τη δική μου εργασία, οι πηγές, που χρησιμοποίησα, βρίσκονται συγκεντρωμένες σ' έναν τελευταίο τόμο, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε -ή να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας- εδώ:


   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εισαγωγή

  Σκοπός της παρούσας έρευνας δεν είναι η συγγραφή της Ιστορίας, αλλά: - α. Η εξοικείωση με τη ζωή στην περιοχή που σήμερα ορίζεται γεωγρ...