ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

Ονομάζομαι Αργύρης Τσιάπος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες. Σπούδασα Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Διεθνές Δίκαιο - και πάλι από το Α.Π.Θ - με αντικείμενο της διπλωματικής μου εργασίας το εξαιρετικά επίκαιρο τότε, αλλά ελάχιστα ερευνημένο θέμα στην ελληνική βιβλιογραφία «Οι νομοθετικές αποφάσεις του κεφαλαίου VII του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ο ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας ως Παγκόσμιου Νομοθέτη». (Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται, μπορεί να την διαβάσει εδώ: http://ikee.lib.auth.gr/record/114456?ln=el

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών ασχολήθηκα ερευνητικά με τα αντικείμενα: «Η υιοθεσία ανηλίκου από αλλοδαπούς θετούς γονείς και οι συνέπειες που επέρχονται στην κτήση/απώλεια της ιθαγένειάς του», «Υιοθεσία και Ισλαμικό δίκαιο», «Ο ερυθρός κίνδυνος στην Αμερική και η δίκη του ζεύγους Rosenberg», «Η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης στη νομική διαλεκτική» και «Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και διαχείριση των διεθνών συγκρούσεων: θεωρητικές προσεγγίσεις».
Eίμαι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών. Μου αρέσει ιδιαίτερα η έρευνα, η αναζήτηση και η ανακάλυψη καινούριων πραγμάτων/πληροφοριών, καθώς και οτιδήποτε περικλείει το στοιχείο της δημιουργικότητας σε διάφορες εκφάνσεις. 

e-mail επικοινωνίας: argyris82@hotmail.com

ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ/ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΥ:

1. Οι πρώτες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου (Η ιστορία του προπολεμικού ελληνικού σινεμά)
Συγκέντρωση πληροφοριών γύρω από τις προπολεμικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου (μυθοπλασία και ζουρνάλ): γενικές πληροφορίες, παρασκήνια από τα γυρίσματα, περιλήψεις των σεναρίων, οι άνθρωποι μπροστά και πίσω από τις κάμερες, οι κριτικές των εφημερίδων. Η πρώτη έκδοση (376 σελίδες) τυπώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Μια δεύτερη, εμπλουτισμένη έκδοση 384 σελίδων του 2018 είναι προσβάσιμη για ον λάιν ανάγνωση στη διεύθυνση: https://protestainies.blogspot.com/2018/02/on-line.html και γενικότερα στο ιστολόγιο protestainies.blogspot.com

2. Η απελευθέρωση των Σερρών στα δημοσιεύματα του τύπου (Ιούνιος - Αύγουστος 1913)
Πρόκειται για μια συλλογή των δημοσιευμάτων των ελληνικών εφημερίδων - κατά κύριο λόγο, αλλά όχι μόνο - αναφορικά με την ευρύτερη περιοχή των Σερρών το καλοκαίρι του 1913. Το βιβλίο αποτελείται από 250 σελίδες. Τυπώθηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων στις Σέρρες το Δεκέμβριο του 2016. 
Μπορείτε να το διαβάσετε ον λάιν κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο στο παρόν ιστολόγιο.
Αντίτυπα του βιβλίου υπάρχουν:
- στη Βιβλιοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη)
- στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
- στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Σιντικής (Σιδηρόκαστρο)
- στη Βιβλιοθήκη της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.)
- στη Βιβλιοθήκη του παραρτήματος των Γενικών Αρχείων του Κράτους στις Σέρρες

3. "ΑΣΤΕΡΩ" (η νουβέλα)
Πρόκειται για μεταγραφή της ιστορίας της Αστέρως από τον Παύλο Νιρβάνα, όπως δημοσιεύτηκε στις σελίδες της αθηναϊκής εφημερίδας Πατρίς από τις 28 Απριλίου έως τις 23 Μαΐου 1929, με πολύ μικρές παρεμβάσεις μόνο για τον εκσυγχρονισμό της ορθογραφίας του κειμένου, χωρίς να διαταραχθεί το λεξιλόγιο και το ύφος του συγγραφέα. Αποτελείται συνολικά (μαζί με ένα εισαγωγικό κείμενο και ένα σχετικό με την "Αστέρω" άρθρο του Νιρβάνα στο περιοδικό Νέα Εστία) από 106 σελίδες. Μπορείτε να το διαβάσετε ον λάιν κάνοντας κλικ στον τίτλο του βιβλίου.

4. ΧΙΡΟΣΙΜΑ
Μετάφραση του συγκλονιστικού αφηγηματικού ρεπορτάζ του αμερικανού δημοσιογράφου Τζον Χέρσυ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Yorker στις 31 Αυγούστου 1945, συμπληρωμένο στο πρώτο μέρος του βιβλίου με ιστορικές αναφορές [Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ - ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΤΡΟΥΜΑΝ (6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945) - Η ΑΠΑΤΗΛΗ ΕΥΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΩΝ - ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΡΑΣΕΛ-ΑΪΝΣΤΑΪΝ (9 ΙΟΥΛΙΟΥ 1955) - Ο ΤΖΟΝ ΧΕΡΣΥ ΚΑΙ Η "ΧΙΡΟΣΙΜΑ"]. Σύνολο σελίδων:170. 
Μπορείτε να το διαβάσετε ον λάιν κάνοντας κλικ στον τίτλο του βιβλίου.


1 σχόλιο:

Εισαγωγή

  Σκοπός της παρούσας έρευνας δεν είναι η συγγραφή της Ιστορίας, αλλά: - α. Η εξοικείωση με τη ζωή στην περιοχή που σήμερα ορίζεται γεωγρ...